Home » Leidenaar plant honderden bomen tijdens ‘Plant a Tree week’

Leidenaar plant honderden bomen tijdens ‘Plant a Tree week’

Door Harry Verheijen


Leiden

Leidenaar plant honderden bomen tijdens 'Plant a Tree week'

5 mei 2021

LEIDEN – De Leidse ondernemer Steef Brandsma gaat honderden bomen planten. Dit doet hij van ter ere van de ‘Plant a Tree-week’, die door hem in samenwerking met non-profitorganisatie Tree-Nation wordt georganiseerd. Brandsma plant minimaal één boom voor iedere nieuwe Instagram-volger van zijn duurzame modeplatform PLATFRM. Op dit moment gaat PLATFRM al ruim driehonderd bomen planten. De Plant a Tree-week loopt van maandag 3 mei tot en met zondag 9 mei. Brandsma’s doel is om uiteindelijk 750 bomen te planten. Deze bomen (mangroves) zullen geplant worden op Madagascar. De mangrove is een wereldwijd sterk bedreigde boomsoort. 

Brandsma wil door middel van de Plant a Tree-week het bewustzijn van de ontbossing die wereldwijd plaatsvindt verhogen. Daarnaast wil PLATFRM bijdragen aan de oplossing van dit probleem. ‘Op dit moment verdwijnt er wereldwijd elke zes seconde een stuk bos ter grootte van een voetbalveld. Dit is problematisch omdat bomen onder andere belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Ook nemen bomen veel CO2 (koolstofdioxide) op uit de lucht. Door bomen te kappen komt de door de bomen eerder opgenomen CO2 weer terug in de natuur, en is de boom natuurlijk niet meer in staat om door te gaan met het opnemen van CO2. Bomen zijn dus eigenlijk onmisbaar.’ Het is volgens Brandsma echter nog niet te laat om het tij te keren: ‘Door ontbossing tegen te gaan en meer bomen te planten kan een wereldwijd probleem in de toekomst worden voorkomen.’

PLATFRM 

PLATFRM is een Nederlands platform voor opkomende duurzame kledingmerken. De website verzamelt duurzame merken op één plek, en geeft zo jonge duurzame ondernemers een extra steuntje in de rug. Daarnaast wil het modeplatform het voor consumenten gemakkelijker maken om duurzaam te winkelen. Brandsma kreeg de inspiratie voor het opzetten van PLATFRM tijdens een reis naar de leerlooierijen in Marokko, waar de omstandigheden volgens hem ‘werkelijk mensonterend’ zijn.

PLATFRM is te vinden via de website https://www.platfrm.eu/ en via platfrm.eu op Instagram.

Altijd op de hoogte

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.

Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/leidenaar-plant-honderden-bomen-tijdens-%27plant-a-tree-week%27

Lees ook:  Gratis zakken en afvalgrijpers voor schoner Oegstgeest

Related Articles

Laat een reactie achter