Home » Museum Volkenkunde eindigt op tweede plek bij de Museumprijs 2021

Museum Volkenkunde eindigt op tweede plek bij de Museumprijs 2021

Door admin


Leiden

Museum Volkenkunde eindigt op tweede plek bij de Museumprijs 20212 december 2021

LEIDEN – Museum Volkenkunde is op de tweede plek geëindigd bij de VriendenLoterij Museumprijs 2021. In totaal haalden zij 37 procent van de publieksstemmen en eindigde daarmee vlak achter Kasteel Hoensbroek in Limburg, zij wonnen de wedstrijd met 41 procent van de stemmen. Ieder jaar heeft de Museumprijs een ander thema. Dit jaar stond de prijs in het teken van ‘Een digitaal verhaal’: welk museum onderscheidt zich door inzet van digitale middelen die het verhaal van het museum ondersteunen en versterken? 

Donderdag werd de winnaar van de prijs bekend gemaakt via een live-verbinding vanuit de studio van het RTL programma Koffietijd. Dankzij het winnen van de prijs krijgt Kasteel Hoensbroek een bijdrage van 100.000 euro om zijn museumdroom te realiseren. Jaarlijks reiken het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterij in samenwerking met de Museumvereniging deze prijs uit. Het is de grootste publieksprijs voor musea in Nederland.

In 2020 heeft heeft het Leidse Naturalis Biodiversity Center gewonnen. Ook zij kregen een geldprijs van 100.000 euro, die is besteed aan hun droom: ‘Een professionele studio waarmee we nog veel meer mensen kunnen bereiken. Zo brengen we onze onderzoekers tot in de huiskamer en het klaslokaal met hun kennis en verhalen die verwonderen en raken. Als mensen de natuur in hun hart sluiten, zullen ze er ook beter voor zorgen. En dat is nu harder nodig dan ooit!’. 

Dit jaar hebben in totaal 67.650 mensen hun stem uitgebracht. Het museum bedankt iedereen die op hen heeft gestemd. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/museum-volkenkunde-eindigt-op-tweede-plek-bij-de-museumprijs-2021

Related Articles

Laat een reactie achter