Home » Neuroloog Keunen ontvangt koninklijke onderscheiding

Neuroloog Keunen ontvangt koninklijke onderscheiding

Door Harry Verheijen


Wassenaar

Neuroloog Keunen ontvangt koninklijke onderscheiding4 juni 2021

WASSENAAR – Neuroloog Ruud Keunen heeft donderdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Keunen bedacht de ‘Haga Braincare Strategie’, een methode om te voorkomen dat patiënten tijdens een hartoperatie een herseninfarct krijgen of een delier na de operatie.

Voor zijn bijzondere verdiensten op zijn vakgebied werd de neuroloog benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Leendert de Lange reikte de onderscheiding uit in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Bij de Haga Braincare Stategie, die bedacht is door Keunen, wordt gebruik gemaakt van ultrageluid. De zogenoemde ‘Haga Braincare Strategie’ houdt in dat vóór én tijdens de hartoperatie gemeten wordt of de patiënt een goede doorbloeding van de hersenen heeft.

 Deze innovatieve methode is inmiddels verheven tot landelijke referentienorm en in meerdere hartcentra in Nederland ingevoerd. De heer Keunen heeft in binnen- en buitenland veel publicaties en voordrachten gehouden om zijn kennis en ervaring te delen. Keunen is in september 2020 met pensioen gegaan, maar is nog wel betrokken bij onderzoek in het HagaZiekenhuis.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/wassenaar/neuroloog-keunen-ontvangt-koninklijke-onderscheiding-

Lees ook:  Riolering tijdens Oud en Nieuw vaak verstopt door frituurvet

Related Articles

Laat een reactie achter