Home » Petitie Leidens Ontzet inmiddels 6000 keer ondertekend

Petitie Leidens Ontzet inmiddels 6000 keer ondertekend

Door Harry Verheijen


Leiden

Petitie Leidens Ontzet inmiddels 6000 keer ondertekend10 augustus 2021

LEIDEN – Na het bekend worden van de plannen van de gemeente om Leidens Ontzet op een andere manier te vieren is Leidenaar Jordy Boutier op 2 juli een petitie gestart. Inmiddels is deze 6000 keer ondertekend en sluit hij binnenkort de website. Nadien zal hij petitie overhandigen. Een datum is nog niet vastgesteld. 

Boutier kreeg veel bijval van zowel inwoners als partijen die gedupeerd zijn door de plannen. Grote podia zijn niet toegestaan en daarmee zijn veel artiesten, licht- en geluidsbedrijven en andere ondernemers benadeeld. Zij steunden de petitie direct. Ook kwam deze week uit de hoek van de kermisexploitanten het nieuws dat ze weinig heil zien in een volledige kermis nu het feest een andere vorm krijgt. Dit jaar zal live muziek verzorgd worden op rondvarende boten in plaats van vaste podia. 

Om de Leidse traditie in stand te houden wil Boutier met de betrokken partijen en de gemeente om tafel om een aantal zaken te bespreken. Hij zegt in de petitie te erkennen dat het feest soms te druk werd. Maar met name het feit dat er zonder overleg met de inwoners is besloten het feest een andere vorm te geven zegt Boutier niet te  kunnen accepteren.

Na het indienen van de petitie zal initiatiefnemer Boutier hierover in gesprek willen gaan met het college van de gemeente.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/petitie-leidens-ontzet-inmiddels-6000-keer-ondertekend

Lees ook:  A44 afgesloten in verband met technische storing Kaagbrug

Related Articles

Laat een reactie achter