Home » Pilot met app moet ervoor zorgen dat fietsers sneller groen krijgen

Pilot met app moet ervoor zorgen dat fietsers sneller groen krijgen

Door Harry Verheijen


Wassenaar

Pilot met app moet ervoor zorgen dat fietsers sneller groen krijgen12 mei 2021

WASSENAAR – De gemeente Wassenaar is gestart met een pilot voor slimme verkeerslichten. Bij het kruispunt N14-N44 kunnen fietsers voortaan via een app communiceren met stoplichten, waardoor ze sneller groen krijgen.

Wethouder Caroline Klaver (Verkeer) en districtshoofd Leonie Zeestraten van Rijkswaterstaat trapte vanochtend deze pilot af. ‘Wij werken er hard aan om de omgeving leefbaar, veilig en bereikbaar te maken,’ licht Klaver toe. ‘Om mensen te stimuleren de fiets te nemen, moeten wij het zo aantrekkelijk en veilig mogelijk maken. Ik ben blij dat Rijkswaterstaat dit kruispunt op de snelfietsroute heeft gekozen voor de pilot.’  Voor deze pilot worden fietsers gevraagd om de app RingRing, Schwung of Cross Cycle te downloaden op hun smartphone. De app communiceert met het verkeerslicht en hiermee wordt aan fietsers op dit kruispunt sneller groen geboden. Met deze pilot wil Rijkswaterstaat onderzoeken hoe het werkt als fietsers via de app sneller groen krijgen en wat de consequenties zijn voor het overige verkeer. 

 De proef is een initiatief van Rijkswaterstaat. Met deze proef wil Rijkswaterstaat onderzoeken of en hoe het werkt als fietsers sneller groen krijgen en wat het effect is op de verkeersveiligheid. ‘De wegen rond Wassenaar en Den Haag zijn druk. Op de N14 en N44 rijden gemiddeld 10.000 voertuigen per dag. Samen met de andere wegbeheerders proberen we deze regio bereikbaar te houden, maar dat kunnen we niet alleen. Ik roep bewoners en bedrijven op om alleen als het echt nodig is de auto te pakken. Zeker voor korte afstanden is de fiets een prima alternatief. Met deze proef willen we fietsers graag een zetje in de rug geven door fietsen veiliger en aantrekkelijker te maken,’ aldus Zeestraten. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/wassenaar/pilot-met-app-moet-ervoor-zorgen-dat-fietsers-sneller-groen-krijgen

Lees ook:  Hagenaar die Leidse jongens nacht lang onder schot hield opgepakt

Related Articles

Laat een reactie achter