Home » PvdD Leiden reikt oorkonde van mededogen uit

PvdD Leiden reikt oorkonde van mededogen uit

Door Harry Verheijen


Leiden

PvdD Leiden reikt oorkonde van mededogen uit

Fotografie: Daphne Treurniet

21 augustus 2021

LEIDEN – De oprichters van Stichting Duurzame Horeca Leiden en omstreken (SDHL) hebben donderdagmiddag de oorkonde van mededogen van de Partij voor de Dieren (PvdD) ontvangen. De oorkonde is uitgereikt aan Carien Overdijk en Govert-Jan de Vrieze, oprichters van SDHL. Hiermee spreekt PvdD haar waardering uit voor de grote impuls die zij geven aan duurzaam horeca-ondernemerschap én de verhoging van bewustzijn over duurzaamheid bij consumenten.

Volgens Martine van Schaik, fractievoorzitter PvdD Leiden, kan Leiden kan een voorbeeldgemeente worden als wij samen onze schouders onder duurzaam en gezond leven zetten. Door anders te gaan consumeren, duurzaam te wonen, reizen of werken. Maar ook door duurzaam uit eten te gaan en door duurzaam te ondernemen. Van Schaik: “Mede dankzij de tomeloze inzet van Carien Overdijk en Govert-Jan de Vrieze hebben vele horecaondernemers in Leiden en omgeving duurzame stappen gezet. De Leidse horeca bespaart sinds 2017 meer dan 100 ton CO2 op jaarbasis, wegwerpplastic is verder uitgebannen en kraanwater staat bij veel zaken op de kaart”.

Coronajaar 2020 werd voor de stichting een kanteljaar. Een sterk uitgebreid bestuur vormde een nieuwe, volledig branchegerichte strategie. De in de Leidse regio opgedane kennis wordt nu landelijk uitgedragen. Hoewel Carien Overdijk en Govert-Jan de Vrieze het stokje vorig jaar overdroegen aan hun opvolgers, vond hun afscheid vandaag plaats in De tuin van de Smid.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/pvdd-leiden-reikt-oorkonde-van-mededogen-uit

Lees ook:  Maatje vindt Maatje, liever samen actief!

Related Articles

Laat een reactie achter