Home » Stadsgehoorzaal krijgt donatie van bijna 83.000 euro

Stadsgehoorzaal krijgt donatie van bijna 83.000 euro

Door Harry Verheijen


Leiden

Stadsgehoorzaal krijgt donatie van bijna 83.000 euro12 mei 2021

LEIDEN – De stadsgehoorzaal krijgt een donatie van 82.703 euro. Van deze donatie kan de culturele instelling podiumkunst binnen de coronamaatregelen mogelijk maken. Bezoekers kunnen zo een veilig maar toch gastvrij concertbezoek worden gegarandeerd.

De Stadsgehoorzaal diende het projectplan Veilig en aangenaam concertbezoek  in bij de aanvraag voor donatie. Het Kickstart Cultuurfonds maakte deze week de toekenning bekend. Eerder kreeg de Leidse Schouwburg ook al een donatie van Kickstart Cultuurfonds. Van de donatie worden onder andere flexibele medewerkers ingezet, om de concerten coronaproof te organiseren.

De Stadsgehoorzaal heeft door de sluiting vanwege de coronamaatregelen groot omzetverlies geleden. Dit maakt dat de inzet van flexibel personeel nauwelijks mogelijk is, terwijl dit volgens de Stadsgehoorzaal wel belangrijk is voor een veilige, en prettige en gestroomlijnde ontvangst. De stadsgehoorzaal gaat van de donatie ook een mobiele bar inzetten. Bezoekers kunnen dan op meerdere plekken in de Stadsgehoorzaal een drankje halen zonder dat er drukte ontstaat bij een bar.

‘Deze donatie voor zowel de Stadsgehoorzaal als ook eerder voor de Leidse Schouwburg is een heel welkome steun in de rug,’ vertelt Nanette Ris, directeur van de Leidse Schouwburg.  ‘Het maakt de mooie concerten en voorstellingen mogelijk én zorgt ervoor dat het publiek veilig en toch heel gastvrij in onze huizen kan worden verwelkomd.’Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/stadsgehoorzaal-krijgt-donatie-van-bijna-83.000-euro

Lees ook:  Politie Leiden Zuid zoekt eigenaren gestolen sieraden

Related Articles

Laat een reactie achter