Home » Tentoonstelling over huiselijk geweld geopend op Garenmarkt

Tentoonstelling over huiselijk geweld geopend op Garenmarkt

Door Harry Verheijen


Leiden

Tentoonstelling over huiselijk geweld geopend op Garenmarkt5 augustus 2021

LEIDEN – Wethouder Ashley North heeft dinsdag op de Garenmarkt in Leiden de tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ geopend. In deze tentoonstelling zijn dertig fotografieportretten te zien met daarachter hun verhaal over huiselijk geweld en kindermishandeling.

De organisatie Open Mind wil met het programma GHNT (Geweld Hoort Nergens Thuis) en haar regionale partners de samenleving oproepen mee te helpen de ‘cirkel van geweld’ te doorbreken. Met deze tentoonstelling hopen ze hier meer aandacht voor te vragen. ‘Met behulp van een multimediale reizende tentoonstelling die opeenvolgend kan worden ingezet als aanjager om huiselijk geweld en kindermishandeling in alle lagen van de bevolking bespreekbaar te maken,’ aldus de organisatie.

De tour is 12 november 2020 in samenwerking met de gemeente Rotterdam gestart op het Kruisplein en reist vervolgens door naar de verschillende regio’s tot in ieder geval eind 2021. De tentoonstelling staat tot en met 24 augustus in Leiden en reist daarna weer verder door het land.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/tentoonstelling-over-huiselijk-geweld-geopend-op-garenmarkt

Lees ook:  Eerbetoon aan overleden bewoner Noorderlicht: ‘Frans stond altijd voor iedereen klaar’

Related Articles

Laat een reactie achter