Home » Toch wél Janssen vaccin beschikbaar bij GGD Hollands Midden

Toch wél Janssen vaccin beschikbaar bij GGD Hollands Midden

Door Harry Verheijen


Regio 071

Toch wél Janssen vaccin beschikbaar bij GGD Hollands Midden23 juni 2021

REGIO – Het Janssen-vaccin is toch wél op vrijwillige basis te krijgen bij de GGD Hollands Midden. Dit komt omdat er toch meer Janssen-vaccin beschikbaar is. Vanaf 25 juni wordt er met het vaccin geprikt op de locaties in Leiden, Leiderdorp, Bergambacht en Gouda.

Vanaf woensdag 23 juni kan iedereen van 18 jaar of ouder kiezen voor een Janssen-prik. Een afspraak voor vaccinatie met het Janssen-vaccin kan gemaakt worden door te bellen naar een speciaal landelijk telefoonnummer 0800 – 1295. Wie al een afspraak heeft staan, kan deze omzetten. Er is een beperkte voorraad beschikbaar.

Drukte bij de telefoonlijn

Zodra het mogelijk werd om een afspraak te maken voor het Janssen-vaccin, was de telefoonlijn belast door de vele aantal bellers. Op sociale media gaan foto’s rond van mensen die meer dan 100 keer hebben gebeld in de hoop een prikafspraak te kunnen maken.

Ook in de Leidse regio moesten mensen vaak bellen voordat ze een afspraak konden maken. De Leidse Gideon van Domburg heeft ruim 200 keer gebeld. ‘Ik wilde graag het Janssen-vaccin omdat ik graag op vakantie wil en mijn familie weer wil zien,’ vertelt hij. ‘Met het Janssen-vaccin hoef je namelijk maar één prik en dat is wel handig, want dan hoef je niet nog een paar weken te wachten.’

Een voordeel van een Janssen-vaccin is dat er inderdaad slechts één prik nodig is, maar de beschermingsgraad is wel wat lager dan bij Pfizer en Moderna. De GGD Hollands-Midden adviseert iedereen zich vooraf goed te informeren.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio071/toch-w%C3%A9l-janssen-vaccin-beschikbaar-bij-ggd-hollands-midden

Lees ook:  Illegale bewoning, beslaglegging en milieuovertredingen bij controle in bedrijfspanden

Related Articles

Laat een reactie achter