Home » Universiteit zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar emoties

Universiteit zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar emoties

Door Harry Verheijen


Leiden

Universiteit zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar emoties2 augustus 2021

LEIDEN – Project Sociale Emoties zoekt kinderen en volwassenen die willen meedoen aaneen onderzoek naar het uiten van emoties. Naast volwassenen worden kinderen tussen de 3,5 en 5 jaar en tussen 8 en 10 jaar gevraagd.  

Emoties spelen een belangrijke rol in ontwikkeling van een kind. Daarom is het voor het onderzoek van belang dat er zoveel mogelijk kinderen meedoen aan het project. ‘Belangrijk in dit onderzoek zijn de emoties die direct verband houden met de sociale wereld.’ aldus het onderzoek. 

In het onderzoek kijken ze naar de uitingen van deze emoties in zowel het gezicht, bijvoorbeeld een glimlach, als ook in het lichaam, bijvoorbeeld hartslag, huidtemperatuur en huidgeleiding. Dit gaat met fysiologische metingen  met elektroden op de wangen, buik en vingers. Dit doet geen pijn en gebeurt onder begeleiding van een getrainde proefleider, verzekert Universiteit Leiden. 

Aanmelden kan via emotieonderzoekleiden@FSQ.leidenuniv.nl Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/universiteit-zoekt-vrijwilligers-voor-onderzoek-naar-emoties

Lees ook:  Merendeel van Zuid Holland wil betere weerstand vanwege corona

Related Articles

Laat een reactie achter