Home » Wassenaar neemt maatregelen tegen geluidsoverlast A44

Wassenaar neemt maatregelen tegen geluidsoverlast A44

Door Harry Verheijen


Wassenaar

Wassenaar neemt maatregelen tegen geluidsoverlast A4429 juni 2021

WASSENAAR – In Wassenaar worden maatregelen genomen tegen geluidshinder. Bij veel huizen langs de A44 is het geluidsniveau boven de saneringsdrempel. De maatregelen variëren van de aanleg van stiller asfalt tot het plaatsen van een geluidscherm of het uitvoeren van een gevelisolatieonderzoek.

De vastgestelde geluidmaatregelen staan in een geluidsaneringsplan dat valt onder het  meerjarenprogramma Geluidsanering. Ze zijn de uitkomst van gedetailleerde geluidberekeningen, die Rijkswaterstaat heeft uitgevoerd. In Zuid-Holland komen in totaal circa 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen om de geluidshinder van rijkswegen te verminderen. Voor circa 1.450 van deze woningen heeft minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat deze maatregelen nu vastgesteld.

Op de geluidmaatregelenkaart op de website Rijkswaterstaat is precies te zien om welke woningen het gaat.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/wassenaar/wassenaar-neemt-maatregelen-tegen-geluidsoverlast-a44

Lees ook:  Forse schade bij botsing personenauto's Hoge Rijndijk

Related Articles

Laat een reactie achter