Home » Alrijne Leiderdorp opent centrale hal na 1,5 jaar verbouwing

Alrijne Leiderdorp opent centrale hal na 1,5 jaar verbouwing

Door admin


Leiderdorp

Alrijne Leiderdorp opent centrale hal na 1,5 jaar verbouwing19 mei 2022

LEIDERDORP – Dinsdagmiddag werd de centrale hal in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp na bijna 1,5 jaar verbouwen officieel geopend. Twee patiënten van het ziekenhuis legden de laatste hand aan de hal door het laatste plantje in de grond te plaatsen. ‘Ook waren er toespraken van Ivo van der Klei (lid raad van bestuur), Yvonne Wilders (voorzitter raad van bestuur) en Herman Romeijn (locoburgemeester van Leiderdorp)’, laat het ziekenhuis weten.

In 2019 werden ruim 300 patiënten geïnterviewd over hun wensen voor een nieuwe hal. Deze wensen zijn meegenomen in het ontwerp. Door de verbouwingen is de half twee keer zo groot geworden als voorheen. Hiermee zegt het ziekenhuis voorbereid te zijn op de toenemende patiëntenstroom. Daarnaast is de hal ook een ruimte geworden om te ontmoeten. Na 1,5 jaar verbouwen is de 24 uurs-apotheek direct via de ingang bereikbaar en heeft het een hoge mate van robotisering. Verder is het een ruimte die een positief effect heeft op het welzijn van patiënten en medewerkers: een groene uitstraling, veel daglicht, rust en ruimte. Tot slot is er een Espressobar gerealiseerd en geopend.

Het ziekenhuis heeft een aantal foto’s gepubliceerd van het eindresultaat. Deze zie je hieronder.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/alrijne-leiderdorp-opent-centrale-hal-na-1%2C5-jaar-verbouwing

Related Articles

Laat een reactie achter