Home » Grootste stijging elektrische laadpalen in Leiderdorp: ‘We zijn heel trots op dit resultaat’

Grootste stijging elektrische laadpalen in Leiderdorp: ‘We zijn heel trots op dit resultaat’

Door Harry Verheijen


Leiderdorp

Grootste stijging elektrische laadpalen in Leiderdorp: 'We zijn heel trots op dit resultaat'24 augustus 2021

LEIDERDORP – In Leiderdorp zijn het afgelopen jaar de meeste openbare laadpunten voor elektrische auto’s bijgekomen. In de provincie Zuid-Holland staat het dorp ook bovenaan als het gaat om de meeste openbare laadpunten per 1.000 huishoudens. ‘We zijn heel trots op dit resultaat. We hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een goed laadpalennetwerk,’ licht Marjo Jansen toe, communicatieadviseur bij de gemeente Leiderdorp.

Met 13,4 publieke laadpunten per 1000 huishoudens staat Leiderdorp boven steden als Den Haag, Rotterdam en Alphen aan den Rijn. Iedere inwoner kan zijn auto nu binnen 200 meter van de woning op openbaar terrein opladen. ‘Daarmee hopen we het elektrisch rijden te stimuleren en dat is goed voor het milieu,’ vertelt Jansen. In het dorp waren begin 2021 zelfs 153% meer laadpunten dan een jaar eerder. Ondanks de flinke stijging in het aantal publieke laadpunten, neemt de druk op laadpalen toe doordat het aantal elektrische auto’s sneller groeit dan het aantal laadpunten. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van de RDW en de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

‘Momenteel is al een aanzienlijk deel van de verkochte auto’s elektrisch. Dit aantal stijgt de komende jaren. Vanaf 2030 moeten alle nieuwe verkochte auto’s vrij van uitstoot zijn. Een goed laadnetwerk wordt voor onze inwoners dus steeds belangrijker. Daarom zorgen we ervoor dat ons laadnetwerk meegroeit met de vraag. Als gemeente dragen wij zo bij aan een samenleving zonder fossiele brandstoffen,’ aldus de gemeente.

Lees ook: Leiderdorp zet in op meer laadpalen voor elektrische auto’s in de openbare ruimteBron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/grootste-stijging-elektrische-laadpalen-in-leiderdorp%3A-%27we-zijn-heel-trots-op-dit-resultaat%27

Lees ook:  Oegstgeest heeft hoogste vaccinatiegraad regio

Related Articles

Laat een reactie achter