Home » Leiderdorpsebrug weer open na groot onderhoud

Leiderdorpsebrug weer open na groot onderhoud

Door Harry Verheijen


Leiderdorp

Leiderdorpsebrug weer open na groot onderhoud

29 april 2021

LEIDERDORP – Na twee jaar zijn de werkzaamheden aan de Leiderdorpsebrug, ook wel bekend als de ‘Stierenbrug’, eindelijk afgerond. Burgemeester van Leiderdorp Laila Driessen, Leiderdorpse wethouder Rik van Woudenberg en vanuit de provincie Zuid-Holland gedeputeerde Floor Vermeulen waren donderdagmiddag bij de brug om deze officiëel te openen.

De werkzaamheden begonnen in de zomer van 2019 en zijn sindsdien in drie fases uitgevoerd. Daarbij zijn onder meer het asfalt vervangen, de afsluitbomen aangepast, en elektrische installaties gedaan waardoor de brug nu op afstand bestuurd kan worden. Het brugwachtershuisje blijft wel staan, maar dient geen officiële functie meer. Met de afronding van de werkzaamheden moet de brug voor tenminste de komende 10 jaar toekomstbestendig zijn. 

‘Prachtige vorm van samenwerking’
Burgemeester Laila Driessen is zeer te spreken over de manier waarop de provincie en de gemeente hebben samengewerkt om de brug te laten opknappen: ‘De brug is van Leiderdorp en het onderhoud is van de provincie. Dat vind ik een prachtige vorm van samenwerking, en daar ben ik heel erg trots op en blij mee.’

Ook gedeputeerde Floor Vermeulen ziet er belang in dat de provincie deze taken op zich neemt. ‘Wij hebben meerdere bruggen die we bedienen. Het is logisch dat wij als gemeente het onderhoud verzorgen omdat we daar ervaring mee hebben.’ Volgens Vermeulen is het ook belangrijk dat de provincie alle bruggen centraal kan bedienen, zoals nu ook bij de Leiderdorpsebrug het geval is. ‘Dan hoeft niet op iedere brug een brugwachter te zitten.’

Spanjaardsbrug

Nu de werkzaamheden aan de Leiderdorpsebrug zijn afgerond richt de gemeente haar pijlen op een nieuw project: de Spanjaardsbrug. Volgens wethouder Rik van Woudenberg worden op dit moment afspraken met de gemeente Leiden gemaakt om ook die brug aan te pakken. De bedoeling is dat de Spanjaardsbrug wordt afgesloten voor auto’s en alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk wordt. 

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/leiderdorpsebrug-weer-open-na-groot-onderhoud

Lees ook:  Leer alles over paddenstoelen tijdens excursie in De Houtkamp

Related Articles

Laat een reactie achter