Home » Raadsinformatieavond over herontwikkeling De Baanderij

Raadsinformatieavond over herontwikkeling De Baanderij

Door admin


Leiderdorp

Raadsinformatieavond over herontwikkeling De Baanderij27 november 2021

LEIDERDORP – De Baanderij in Leiderdorp krijgt een make over. In de nabije toekomst moet de balans tussen woon-werkgebied hersteld worden. De raad informeert op maandag 29 november over de stand van zaken van het ontwikkelkader en de stappen die er nog moeten worden genomen om deze vast te stellen. Daarnaast wordt de raad gïnformeerd over consequenties van het ontwikkelkader.: Buro Urhahn geeft de presentatie. 

De Baanderij zal stapsgewijs transformeren naar een gemengd woon-werkgebied. Aan de Zijl, in het hart van het transformatiegebied, ontstaat een nieuwe ontmoetingsplek voor de wijk. De oevers krijgen verblijfskwaliteit en in de plinten is ruimte voor bedrijfjes, horeca, maatschappelijke en buurtvoorzieningen. Een plek waar zowel buurtbewoners, ondernemers als recreanten graag samenkomen en ontspannen. Ook wordt het verkeersnetwerk gebalanceerd. Er worden nieuwe wandel- en fietsverbindingen gerealiseerd en de buslijn behoudt zijn directe verbinding met het centrum en station van Leiden. 

De hele gebiedsvisie is te zien op de website van de raad van Leiderdorp Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/raadsinformatieavond-over-herontwikkeling-de-baanderij-

Related Articles

Laat een reactie achter