Home » Schaatsbanen beperkt open in Voorschoten en Leiderdorp, Leiden blijft dicht | | Leiden | Leiderdorp

Schaatsbanen beperkt open in Voorschoten en Leiderdorp, Leiden blijft dicht | | Leiden | Leiderdorp

Door Harry Verheijen


Regio

Schaatsbanen beperkt open in Voorschoten en Leiderdorp, Leiden blijft dicht

Fotografie: PxHere

11 februari 2021

REGIO – In Voorschoten is donderdag dan toch de ijsbaan aan de Anthonie van Leeuwenhoekkade geopend. Dat meldt de Schaats Training Groep Voorschoten (STGV) op haar website. Vanwege de coronamaatregelen is de schaatsbaan alleen toegankelijk voor leden en wordt er gebruik gemaakt van een wachtlijst.

Op de website van de STGV staat dat de landijsbaan beperkt open is voor de leden van de vereniging. Jaloerse niet-leden hebben geluk, want zij kunnen zich ter plekke of via de website inschrijven bij de vereniging. Ook wordt er gebruik gemaakt van tijdslots om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk het ijs op gaan. Op de schaatsbaan worden maximaal 300 schaatsers tegelijk toegelaten.

Ook in Leiderdorp heeft Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) woensdag de ijsbaan voor leden geopend. Vanaf donderdag kunnen, net als in Voorschoten, ook hier schaatsliefhebbers zich van tevoren inschrijven om het ijs op te gaan. Via een boekingssysteem kunnen reserveringen worden geplaatst.

Leiden

In Leiden blijven de ijsbanen gesloten. Als reden noemt IJsvereniging Rijndijk Hoge Mors de hoge mate van verantwoordelijkheid die bij de schaatsverenigingen wordt geplaatst. Ook de opmars van de Britse variant en de gezondheid van de vrijwilligers, het bestuur en de schaatsers zelf hebben een rol gespeeld in die beslissing.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU.

Source link

Lees ook:  LOV en gemeente bezoeken bedrijven Lage Zijde

Related Articles

Laat een reactie achter