Home » Vaccinatielocatie Leiderdorp opent 24 mei

Vaccinatielocatie Leiderdorp opent 24 mei

Door Harry Verheijen


Leiderdorp

Vaccinatielocatie Leiderdorp opent 24 mei10 mei 2021

LEIDERDORP – Op maandag 24 mei zal de vaccinatielocatie in Sporthal de Bloemerd in Leiderdorp worden geopend. Onder anderen burgemeester Laila Driessen en Margreet Bekedam (projectleider vaccinatiecampagne GGD Hollands Midden) zullen bij de opening aanwezig zijn.

De vaccinatielocatie in Leiderdorp heeft de ruimte om ongeveer 1800 mensen per dag te vaccineren. Vanwege een tekort aan beschikbare vaccins zal de vaccinatielocatie de eerste twee weken niet op volle capaciteit gaan draaien. Wanneer er meer vaccins beschikbaar zijn wil de GGD het aantal vaccinaties dat per dag in Leiderdorp wordt gezet direct opschalen. Op de vaccinatielocatie van Sporthal de Bloemerd zal gevaccineerd worden met het Pfizer-vaccin. De GGD Hollands Midden stelt dat er in de toekomst op deze locatie mogelijk ook gebruik gaat worden gemaakt van andere vaccins. 

Met het openen van de vaccinatielocatie in Leiderdorp komt de maximale regionale capaciteit van de GGD Hollands Midden naar eigen zeggen op 18.000 vaccinaties per dag te liggen.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/vaccinatielocatie-leiderdorp-opent-24-mei

Lees ook:  Schaatser schaatst wak in | leiderdorp

Related Articles

Laat een reactie achter