Home » 200 Windmolenaren goed voor half miljoen euro voor De Watergeuzen

200 Windmolenaren goed voor half miljoen euro voor De Watergeuzen

Door Harry Verheijen


Zoeterwoude

200 Windmolenaren goed voor half miljoen euro voor De Watergeuzen12 juli 2021

ZOETERWOUDE – De Rijnland Energie Coöperatie heeft in krap 10 weken tijd ruim een half miljoen euro opgehaald voor De Watergeuzen, twee windturbines langs de A4. Hiermee gaat de overeenkomst met de huidige eigenaar door en worden omwonenden eigenaar van de twee windmolens. Als ‘windmolenaar’ delen ze de winst die wordt gemaakt met de verkoop van de duurzaam opgewekte stroom. 

Vanaf 1 augustus gaat Rijnland Energie door met de tweede fase van de inschrijving. Inwoners in de regio kunnen dan meedoen met de actie. Zo krijgen ze medezeggenschap en rente op hun inleg. Bij voldoende winst komt er ook geld vrij voor projecten van de aangesloten lokale coöperaties. 

De Watergeuzen staan langs de A4 bij Zoeterwoude en zijn vorig jaar opgeleverd. Rob Boerée van Rijnland Energie: ‘Als coöperatie vinden we het belangrijk dat wind- en zonprojecten eigendom zijn van inwoners van de regio en dat zij er ook de vruchten van plukken.’Bron: https://www.unity.nu/artikelen/zoeterwoude/200-windmolenaren-goed-voor-half-miljoen-euro-voor-de-watergeuzen

Lees ook:  Postcastserie rondom onopgeloste moord op 'De Indiaan' levert waardevolle informatie op

Related Articles

Laat een reactie achter