Home » Aangepaste 4 mei herdenking in Wassenaar

Aangepaste 4 mei herdenking in Wassenaar

Door Harry Verheijen


Wassenaar

Aangepaste 4 mei herdenking in Wassenaar

Fotografie: Henk Stroomenbergh

28 april 2021

WASSENAAR – Dit jaar zal er op 4 mei geen publieke ceremonie zijn bij het monument aan de Schouwweg in Wassenaar. Dit heeft de gemeente Wassenaar besloten vanwege de maatregelen van het Kabinet tegen de verspreiding van het coronavirus. 

Op 4 mei leggen burgemeester Leendert de Lange en zijn gezin om 14.00 uur een krans bij het monument aan de Schouwweg. Daarna volgen apart van elkaar andere organisaties, die ook een krans bij het monument zullen leggen. De gemeente stelt dat inwoners hierna ook het monument kunnen bezoeken, maar roept hen wel op om hierbij de coronamaatregelen in acht te nemen en dus bijvoorbeeld niet met meer dan twee personen naar het monument te komen. Later op de dag zal burgemeester de Lange een toespraak houden in Raadhuis De Paauw. Verder speelt het vorig jaar aangeboden ‘Ereboek Wassenaarse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog’ een rol tijdens de herdenking. Drie nabestaanden van de slachtoffers uit het ereboek zullen in een speciaal filmpje rondom de dodenherdenking aan het woord komen. 

De kranslegging, de toespraak van de burgemeester en verhalen van nabestaanden worden op film vastgelegd en zijn vanaf 6 mei terug te zien op www.wassenaar.nl/vrijheid.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/wassenaar/aangepaste-4-mei-herdenking-in-wassenaar

Lees ook:  Buurttuiniers Merenwijk lanceren Genietommetjes | leiden

Related Articles

Laat een reactie achter