Home » Buurttuiniers Merenwijk lanceren Genietommetjes | leiden

Buurttuiniers Merenwijk lanceren Genietommetjes | leiden

Door Harry Verheijen


Leiden

Buurttuiniers Merenwijk lanceren Genietommetjes

Fotografie: Tim Seegers

8 juni 2021

LEIDEN – De buurttuinen in de Merenwijk zijn populair. Om deze tuinen onderling te verbinden, ontwikkelde IVN-natuurgids Ant Brandenburg samen met de buurttuiniers in coronatijd de Genietommetjes.

‘Overal in de Merenwijk zijn kleine doorsteekjes en knusse wandelpaden’, vertelt Ant Brandenburg. ‘Vaak zijn ze alleen bekend bij omwonenden. Zo kun je alle tuinen bezoeken via een extra groene route. Echte Genietommetjes dus.’ De route is op te splitsen in drie afzonderlijke kortere wandelingen en 20 kleine ommetjes. De Genietommetjes zijn via het online platform izi.TRAVEL gratis te downloaden op smartphone of tablet. Meer informatie en een plattegrond is te vinden op de website van de organisatie.

Open Buurttuinendag

Buurttuiniers in de Merenwijk organiseren zondag 20 juni een Open Buurttuinendag. Ook vieren ze de officiële lancering van de Genietommetjes. De ommetjes verbinden meer dan 20 buurttuinen in de wijk. Met een (besloten) bezoek aan de oudste buurttuin opent wethouder Ashley North de middag.

In 15 tuinen zijn tussen 14.00 en 17.00 buurttuiniers aanwezig om bezoekers rond te leiden en vragen te beantwoorden. Voor kinderen worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ook kunnen Bezoekers bij de tuinen een stempel halen. Vijf verzamelde stempels kunnen bij de Kerktuin worden ingewisseld voor een groene attentie.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/buurttuiniers-merenwijk-lanceren-genietommetjes

Lees ook:  VVD, Hart voor Wassenaar, Lokaal Wassenaar! en GroenLinks tekenen nieuwe coalitieakkoord

Related Articles

Laat een reactie achter