Home » Gemeente Leiden streeft naar beweegvriendelijke omgeving met ‘De Leidse Beweegsleutels’

Gemeente Leiden streeft naar beweegvriendelijke omgeving met ‘De Leidse Beweegsleutels’

Door Harry Verheijen


Leiden

Gemeente Leiden streeft naar beweegvriendelijke omgeving met 'De Leidse Beweegsleutels'

17 maart 2021

LEIDEN – Met ‘De Leidse Beweegsleutels, een beweegvriendelijke omgeving in Leiden’ wil de gemeente de openbare ruimte in de stad beweegvriendelijk maken. De Beweegsleutels zullen worden toegepast bij ontwikkelingen in de hele stad. In de Leidse Beweegsleutels wordt onder andere aandacht geboden aan een groene openbare ruimte, variatie in speel- en beweegmogelijkheden en bewegingsinclusieve bouw.

Het college wil op deze manier zoveel mogelijk mensen in beweging brengen in de openbare ruimte. De openbare ruimte bestrijkt op dit moment ongeveer de helft van de oppervlakte van de stad. De gemeente geeft aan dat mensen in de coronatijd meer zijn gaan bewegen in de openbare ruimte. Dit benadrukt voor hen hoe belangrijk het is dat er voldoende en kwalitatief goede openbare ruimte dichtbij huis is. De gemeente zet zich met De Leidse Beweegsleutels in voor een verschuiving naar de keuze voor de voetganger, de fiets en het openbaar vervoer. Dit in plaats van de keuze voor de auto.

De volledige is op de website van de gemeente te bekijken. 

Altijd op de hoogte 
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store. 
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter. 
Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/gemeente-leiden-streeft-naar-beweegvriendelijke-omgeving-met-%27de-leidse-beweegsleutels%27

Lees ook:  BBQ Battles strijkt neer in Leiden

Related Articles

Laat een reactie achter