Home » Houtkwartier Oost krijgt nieuwe inrichting

Houtkwartier Oost krijgt nieuwe inrichting

Door Harry Verheijen


Leiden

Houtkwartier Oost krijgt nieuwe inrichting13 juli 2021

LEIDEN – Gisteren is aannemer De Vries Stolwijk begonnen met de werkzaamheden in Houtkwartier-Oost. In de Mariënpoelstraat, Boerhaavelaan en Van Swietenstraat legt de gemeente een hemelwaterriool aan. Daarnaast worden de straten verkeersveiliger en groener ingericht. 

Wethouder Ashley North: ‘Wat fijn dat in het Houtkwartier de werkzaamheden starten. De afgelopen maanden zijn de straten veelvuldig en nauwkeurig onder de loep genomen door gemeente, bewoners en andere betrokkenen’. De wijk krijgt er ruim 1000 m2 groen bij en 29 extra bomen.

In de straten wordt een apart riool voor hemelwater aangelegd, dat het hemelwater gescheiden houdt van het vuile water. Alleen het vuile water wordt straks gezuiverd, het regenwater wordt direct afgevoerd naar de sloten in de wijk. Daarnaast wordt er nu al ruimte in de ondergrond gereserveerd voor de aanleg van een toekomstig warmtenet.

Volgens de planning zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2022 afgerond. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/houtkwartier-oost-krijgt-nieuwe-inrichting

Lees ook:  Babyboom in Zoeterwoude; grootste stijging in de provincie

Related Articles

Laat een reactie achter