Home » Jonge mantelzorgers in de aandacht tijdens campagne ‘Niet te missen’

Jonge mantelzorgers in de aandacht tijdens campagne ‘Niet te missen’

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Jonge mantelzorgers in de aandacht tijdens campagne ‘Niet te missen’26 mei 2021

VOORSCHOTEN – Aankomende week is De Week van Jonge Mantelzorger. Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Ook door Voorschoten Voor Elkaar wordt er in deze week aandacht besteed aan jonge mantelzorgers.

Het zorgen voor een ander ervaren jonge mantelzorgers vaak als normaal en het geeft ook voldoening, maar daarentegen kan het ook zwaar zijn. Zo maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge mantelzorger.

Veel van deze jongeren zien zichzelf niet als jonge mantelzorger, het thema van dit jaar is daarom Niet te missen. De campagne ‘Niet te missen’ laat via video’s, posters en verhalen zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger worden er in het hele land diverse activiteiten georganiseerd om extra aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers, om hen te waarderen en hen zichtbaar te maken. In Voorschoten bijvoorbeeld kunnen kinderen/jongeren tot 25 jaar een cadeaubon komen ophalen bij Voorschoten Voor Elkaar.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/jonge-mantelzorgers-in-de-aandacht-tijdens-campagne-%E2%80%98niet-te-missen%E2%80%99

Lees ook:  Bouw alternatieve Humanities Campus is haalbaar

Related Articles

Laat een reactie achter