Home » Leergeld Voorschoten helpt gezinnen die het financieel zwaar hebben

Leergeld Voorschoten helpt gezinnen die het financieel zwaar hebben

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Leergeld Voorschoten helpt gezinnen die het financieel zwaar hebben

13 maart 2021

VOORSCHOTEN – Voor steeds meer gezinnen is er voor de kinderen niet genoeg geld voor bijvoorbeeld een fiets, een laptop, contributie van een sportvereniging of zwemles. Bij Leergeld Voorschoten mogen deze gezinnen geld aanvragen. ‘Met de hulp van Leergeld kunnen kinderen net als de andere leerlingen op de fiets naar school en het huiswerk thuis op de computer maken’

Steeds meer gezinnen hebben het financieel zwaar. Hiermee krijgen sommige kinderen niet een eerlijke kans om zich te ontwikkelingen volgens Leergeld Voorschoten. In heel Nederland gaat het om ongeveer honderdduizend kinderen die hierdoor niet kunnen meedoen. Stichting Leergeld Voorschoten wil kinderen uit de gemeente Voorschoten helpen om wel mee te doen met sport, muziek of culturele activiteiten. Hoe de financiële situatie van een gezin is ontstaan, is voor Leergeld niet belangrijk. ‘Lukt het je niet, om wat voor reden dan ook, om schoolkosten voor je kind zelf te betalen? Twijfel niet en dien een aanvraag in bij Leergeld,’ aldus Wethouder Paul de Bruijn.

Op de website van Leergeld Voorschoten staat meer informatie over het indienen van een aanvraag. Ook is het mogelijk om tijdens het spreekuur in de bibliotheek advies te vragen. De mensen van Leergeld Voorschoten en van SchuldHulpMaatje zijn elke vrijdag van 13.30 uur tot 14.30 uur aanwezig voor het ondersteunen van een aanvraag.

Altijd op de hoogte

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.


Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.


Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/leergeld-voorschoten-helpt-gezinnen-die-het-financieel-zwaar-hebben

Lees ook:  Speelvoorziening Spaargarenstraat tijdelijk dicht | oegstgeest

Related Articles

Laat een reactie achter