Home » Maandelijks 10.000 kilo extra aan papier opgehaald met minicontainers

Maandelijks 10.000 kilo extra aan papier opgehaald met minicontainers

Door Harry Verheijen


Leiden

Maandelijks 10.000 kilo extra aan papier opgehaald met minicontainers

3 maart 2021

LEIDEN – De nieuwe mini-containers voor oud papier lijkt een succes. Per inzamelronde wordt nu meer dan 10.000 kilo extra aan papier opgehaald. Dit terwijl de papierbakken niet minder op leveren.

Bijna de helft van de huishoudens met een minicontainer voor papier houdt nu meer papier apart. Uit een enquête is gebleken dat bijna 90 procent tevreden is over de nieuwe mini-container. Voornamelijk kleine papiertjes zoals medicijndoosjes, papierenwikkels en snippers belanden nu niet langer meer tussen het restafval.

‘Elke snipper papier die niet in het restafval belandt, is winst voor het milieu,’ licht Yvonne van Delft toe, wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur. De wethouder laat weten tevreden te zijn met de uitkomst van de enquête. ‘Oud papier is geen afval, maar een prima grondstof voor hergebruik.’

De gemeente richt zich al langere tijd op het verminderen van restafval en meer hergebruik. De minicontainers voor papier worden wijk na wijk uitgerold. Uiteindelijk moet eind 2021 alle huishouden de mogelijkheid hebben om een minicontainer voor papier te gebruiken.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.

Luister ook naar Unity.NU.

Source link

Lees ook:  Mart Hoogkamer kampt met ontstoken neusholtes

Related Articles

Laat een reactie achter