Home ┬╗ Masterplan om verkeersveiligheid Houtkwartier te verbeteren

Masterplan om verkeersveiligheid Houtkwartier te verbeteren

Door admin


Leiden

Masterplan om verkeersveiligheid Houtkwartier te verbeteren14 oktober 2021

LEIDEN – De gemeente Leiden is druk bezig met plannen om de verkeersveiligheid in het Houtkwartier te verbeteren. Het Masterplan Verkeer Houtkwartier is onlangs door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld en aangeboden aan de gemeenteraad.

In het Masterplan staat op welke manier het auto- en fietsverkeer van, naar en binnen de wijk Houtkwartier beter geregeld kan worden en wat er nodig is om de verkeersveiligheid te verbeteren en verkeersoverlast te verminderen. Het Masterplan gaat in op de verkeerscirculatie, verkeersveiligheid, parkeren en geeft aan welke snelheid er geldt. Het Masterplan is tot stand gekomen met intensieve bijdragen van bewoners en andere betrokkenen in de wijk.

Zo wordt onder andere de snelheid in de wijk verlaagd naar 30 km/u, de verkeerssituatie bij de scholen verbeterd, voetgangerssluisjes aangelegd en het parkeren op drukke momenten beter verdeeld. De volgende stap is nu het opstellen en participeren van voorlopige en definitieve ontwerpen. Hierbij wordt weer een participatieproces doorlopen.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/masterplan-om-verkeersveiligheid-houtkwartier-te-verbeteren

Related Articles

Laat een reactie achter