Home » Match van je Leven zoekt stamceldonoren

Match van je Leven zoekt stamceldonoren

Door Harry Verheijen


Regio 071

Match van je Leven zoekt stamceldonoren8 juni 2021 | Redacteur: Anna Hupe

De kans op een match is erg klein. Juist daarom is het belangrijk om veel potentiële stamcelgevers te hebben. Er zijn op dit moment te weinig stamceldonoren. Vooral jonge en mannelijke donoren tussen de 18 en 35 jaar zijn schaars, terwijl dit juist de stamcellen zijn die een hogere kans op genezing bieden. 

Om meer van deze stamceldonoren te werven, gaan Luuk de Jong en Cody Gakpo, PSV-ers, op zoek naar deze potentiële matches. De twee Oranje Leeuwen worden via ‘de Match van je Leven’ ingezet om dit voor elkaar te krijgen. De in Leiden gevestigde Stichting Matchis, het Nederlandse centrum voor stamceldonoren, is continu bezig met mensen werven om zich te laten registreren als stamceldonor en kan de hulp van de twee profvoetballers goed gebruiken.

De campagne is maandag 7 juni van start gegaan. Deze is ontwikkeld in een samenwerking tussen ‘Hart Voor De Zaak’ en ‘Triple Double’. Bij de campagne wordt gebruik gemaakt van onder andere videocommercials en films waarin De Jong en Gakpo dieper en persoonlijker ingaan op het belang van stamceldonatie. Het doel van de campagnevideo’s is meer jonge mannen werven, de noodzaak van donorschap speels maar helder uitleggen en donorschap cool maken.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio071/match-van-je-leven-zoekt-stamceldonoren

Lees ook:  Laura Neijenhuis door leden D66 Zuid Holland verkozen tot lijsttrekker

Related Articles

Laat een reactie achter