Home » Pop Up museum laat verleden, heden en toekomst van Merenwijk zien

Pop Up museum laat verleden, heden en toekomst van Merenwijk zien

Door Harry Verheijen


Leiden

Pop Up museum laat verleden, heden en toekomst van Merenwijk zien10 juni 2021

LEIDEN – Sinds dinsdag 1 juni is in het oude pand van de Etos in winkelcentrum Kopermolen in de Merenwijk een pop-up museum te vinden. Met dit museum wordt een plaats gecreëerd om met de consumenten en bewoners naar het verleden, het heden en naar de toekomst te kijken en ideeën op te halen, maar ook vooral te inspireren en informeren.

Het pop-up museum is een initiatief van Van der Vorm Vastgoed. Zij willen vooral betrokkenheid bij de toekomstplannen aanwakkeren. ‘De mensen die hier wonen, leven en soms hun hele leven al in dit centrum komen, hebben zelf ook een hele goede blik en kijk op wat hier nodig is’,  vertelt Lars van Nieuwkoop, eigenaar van Van der Vorm Vastgoed. ‘Daar willen we gebruik van maken’.

Bezoekers krijgen dus inzicht over de toekomstplannen die de gemeente en Van der Vorm Vastgoed de afgelopen 3 jaar hebben gemaakt. Door in gesprek te gaan met omwonenden heeft de gemeente ideeën opgehaald en samengebracht in het gebiedspaspoort. Vanuit dat gebiedspaspoort zijn de partijen gaan samenwerken om de toekomst van de Kopermolen een nieuw gezicht geven.

Naast de toekomstplannen kunnen bezoekers van het museum ook het verleden en het heden van de Kopermolen zien. Zo zijn bijvoorbeeld verhalen verzameld van (oude) ondernemers die vertellen over hoe het was om te ondernemen in het centrum. Door middel van verhalen en voorwerpen van bewoners van de Merenwijk heeft het museum vorm gekregen. ‘Zo zijn we bijvoorbeeld in contact gekomen met Christiaan de Witt, de oude bakker, waarvan we mooie spullen hebben mogen ontvangen’, vertelt Jeroen Bakker van Joe Wie Ai, het bedrijf achter de realisatie van het pop-up museum. ‘Van de week liep de allereerste ondernemer hier naar binnen, die drukte me zo een aantal oude tasjes in handen die hij vroeger meegaf aan klanten’.

Het museum in de oude Etos is elke woensdag en zaterdag open. Door de gedeelde verhalen groeit de collectie met iedere bezoeker. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/pop-up-museum-laat-verleden%2C-heden-en-toekomst-van-merenwijk-zien

Lees ook:  Erfgoed Leiden: Flessenpost in Noordwijk

Related Articles

Laat een reactie achter