Home » Postcastserie rondom onopgeloste moord op ‘De Indiaan’ levert waardevolle informatie op

Postcastserie rondom onopgeloste moord op ‘De Indiaan’ levert waardevolle informatie op

Door Harry Verheijen


Leiden

Postcastserie rondom onopgeloste moord op 'De Indiaan' levert waardevolle informatie op

Fotografie: Opsporing Verzocht / AVROTROS

21 april 2021

De postcastserie die Opsporing Verzocht maakt over de onopgeloste moord op de bekende Leidenaar Hans Schonewille (bijgenaamd ‘De Indiaan’) heeft waardevolle informatie opgeleverd die kan leiden tot een ontknoping van de bekende coldcase-zaak. Dit meldden Opsporing Verzocht en de politie dinsdag op hun websites. De uitzending van het zesde deel van de podcastserie, die volgende week uit zou komen, is om deze reden verzet naar een later moment. Dit omdat ‘het rechercheteam alle sporen en aanwijzingen onderzoekt’, aldus de politie. De politie en Opsporing Verzocht hopen in de zesde en laatste aflevering van de podcast met een ontknoping van de zaak te komen. 

Het lichaam van Hans Schonewille werd op 11 juni 1999 in Aarlanderveen gevonden. Het is tot op heden niet bekend wie voor zijn dood verantwoordelijk is. Zijn lichaam werd gevonden door een politieagent die in zijn vrije tijd zijn hond uitliet. Schonewille is met een pistool om het leven gebracht. De Leidenaar was onder andere bekend door zijn werk in de horeca en zijn rol in de illegale lotto. Er is door de Hoofdofficier van Justitie een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de oplossing in deze zaak.

De podcastserie van Opsporing Verzocht te beluisteren via https://opsporingverzocht.avrotros.nl/podcast/.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store


Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.


Luister ook naar Unity.NU.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/postcastserie-rondom-onopgeloste-moord-op-%27de-indiaan%27-levert-waardevolle-informatie-op

Lees ook:  Marcellus Ubbink nieuwe wetenschappelijk directeur van het LIC

Related Articles

Laat een reactie achter