Home » Studenten Universiteit Leiden werken aan echte cold case

Studenten Universiteit Leiden werken aan echte cold case

Door Harry Verheijen


Leiden

Studenten Universiteit Leiden werken aan echte cold case6 juli 2021

LEIDEN – Leidse studenten van verschillende masteropleidingen hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een echte cold case. Dat meldt de politie. Onder supervisie van het Team Cold Case en Vermiste Personen van politie Den haag konden de studenten hun vaardigheden inzetten. 

Het idee komt van zogeheten studentambassadeurs die werkzaam zijn bij de politite. Er is een speciaal vak ‘verdieping cold cases’ opgericht voor studenten van de faculteit rechtsgeleerdheid. Omdat het echte politie-informatie bevat is er vooraf toestemming gegeven door nabestaanden van de betrokkenen in de cold case. Ook zijn alle studenten eerst gescreend alvorens ze te werk gingen. 

De studenten presenteerden hun bevindingen aan collega’s van district Leiden.“Het leukste vak ooit!” riepen de studenten aan het einde van de presentatie toen de docenten vroegen hoe zij dit nieuwe vak en deze samenwerking tussen de politie en de universiteit hadden ervaren.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/studenten-universiteit-leiden-werken-aan-echte-cold-case

Lees ook:  Milieustraat Oegstgeest extra open tijdens kerstvakantie

Related Articles

Laat een reactie achter