Home » Tafeltje Dek Je stopt in Zoeterwoude: ‘De goede wil was er, maar het houdt ergens op’

Tafeltje Dek Je stopt in Zoeterwoude: ‘De goede wil was er, maar het houdt ergens op’

Door Harry Verheijen


Zoeterwoude

Tafeltje Dek Je stopt in Zoeterwoude: ‘De goede wil was er, maar het houdt ergens op’

Fotografie: Julia den Heijer

23 maart 2021

ZOETERWOUDE – Tafeltje-Dek-Je stopt in Zoeterwoude en Stompwijk. Deze vrijwilligersorganisatie brengt warme maaltijden naar ouderen die op zichzelf wonen maar niet altijd fysiek of geestelijk in staat zijn om avondeten te maken. ‘Heel erg spijtig,’ laat de organisatie weten.

De organisatie bestaat ondertussen al 35 jaar, en is vanuit het dorp begonnen voor mensen die niet elke dag meer hun eigen eten kunnen maken. Door een conflict met verzorgingstehuis Emmaus in Zoeterwoude, die de maaltijden bereidt, is dit nu niet meer mogelijk. WIJdeZorg is namelijk van mening dat zij met de huidige eisen van de Voedsel- en Warenautoriteit, niet voldoende kunnen garanderen dat de maaltijden op juiste tempratuur bij de cliënten aankomt. ‘Bij Tafeltje-Dek-Je vinden we dat WIJdeZorg alleen verantwoordelijk is voor als het eten bij ons aangeleverd wordt. Er was jammer genoeg geen overeenstemming te krijgen,’ licht Ineke Houdijk van Tafeltje-Dek-Je toe.

Er heerst teleurstelling bij de organisatie. ‘Het was heel fijn voor de mensen die hier gebruik van maakte,’ vertelt Houdijk  ‘Het is heel erg jammer dat Tafeltje-Dek-Je stopt, maar het is niet anders.’ Er zijn bedrijven die de taak van de vrijwilligersorganisatie kan overnemen, zoals Apetito. Maar Houdijk is bang dat het hierdoor duurder wordt voor de mensen. ‘Wij waren een liefdadigheid en kregen wat subsidie van de gemeente,’ vertelt Houdijk. Hierdoor konden ze de maaltijden goedkoop aanbieden. ‘De goede wil was er, maar het houdt ergens op.’

Het ging op doordeweekse dagen om circa dertig maaltijden per dag. Vanwege de lockdown heeft Emmaus uiteindelijk besloten om nog een paar maanden langer de maaltijden te koken en laten bezorgen door Tafeltje-Dek-Je, maar nu stopt het verzorgingstehuis definitief. ‘De beslissing is zorgvuldig genomen, met altijd het welzijn en de gezondheid van onze cliënten als uitgangspunt,’ aldus WIJdeZorg.

Altijd op de hoogte

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.


Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.


Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/zoeterwoude/tafeltje-dek-je-stopt-in-zoeterwoude:-%E2%80%98de-goede-wil-was-er%2C-maar-het-houdt-ergens-op%E2%80%99

Lees ook:  Meer dan 14 miljoen voor restauratie De Paauw: 'Gaan we voor goed, beter of best'

Related Articles

Laat een reactie achter