Home » Tientallen ideeën van inwoners vastgelegd in ambitiedocument.

Tientallen ideeën van inwoners vastgelegd in ambitiedocument.

Door Harry Verheijen


Oegstgeest

Tientallen ideeën van inwoners vastgelegd in ambitiedocument.13 mei 2021

OEGSTGEEST – De gemeente is een plan aan het maken met de visie over hoe het dorp de komende tien jaar gaat ontwikkelen. Hiervoor hebben ze de afgelopen maanden zoveel mogelijk organisaties en inwoners betrokken bij de thema’s die in deze visie aan de orde komen. De vele reacties, uitkomsten uit gesprekken en aangereikte onderwerpen zijn nu vastgelegd in het zogenaamde ambitiedocument.

Via het Doe Mee platform kreeg de gemeente 177 reacties en ideeën. De gemeente sprak met ongeveer 40 bedrijven, organisaties en andere partners. Maar liefst 130 kinderen dachten mee, op ansichtkaarten mochten zij tekenen of opschrijven hoe zij de toekomst van Oegstgeest voor zich zien. Het college van burgemeester en wethouders bundelde alle deze inbreng in het ambitiedocument voor de omgevingsvisie. Een belangrijke mijlpaal volgens de gemeente, want op basis van dit document zal de gemeenteraad vaststellen welke opgaven in de omgevingsvisie moeten worden behandeld.

‘We moeten nu al nadenken over hoe we onze ruimte gebruiken in de toekomst,’ licht wethouder Peter Glasbeek toe. ‘Sommige dingen maken Oegstgeest uniek, zoals de ligging, het groen en het erfgoed. Tegelijkertijd is er behoefte aan woningen en duurzame energieopwekking. Wat kan én moet waar? De inbreng uit het dorp en van partners helpt om de juiste keuzes te maken.’ Kinderen bleken bijvoorbeeld vooral meer speelplekken te willen en de natuur en dieren belangrijk te vinden – maar wel zonder plastic. Volwassen inwoners lijk het groen te waarderen en zien dit als een belangrijke pijler bij verdere ontwikkelingen zoals woningbouw. Men vindt buiten recreëren, en dus de fiets- en wandelroutes, erg belangrijk.

Het ambitiedocument is te vinden op doemee.oegstgeest.nl bij project Omgevingsvisie 2030. Een reactie toevoegen kan nog tot 26 mei 2021.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/oegstgeest/tientallen-idee%C3%ABn-van-inwoners-vastgelegd-in-ambitiedocument.

Lees ook:  LUMC houdt zondagsdiensten op dinsdag voor betere CAO

Related Articles

Laat een reactie achter