Home » Wassenaarse Slag krijgt grote opknapbeurt

Wassenaarse Slag krijgt grote opknapbeurt

Door Harry Verheijen


Wassenaar

Wassenaarse Slag krijgt grote opknapbeurt13 mei 2021

WASSENAAR – De gemeente Wassenaar is maandag gestart met het opknappen van de Wassenaarse Slag. Hiermee hopen ze deze kustplaats aantrekkelijker te maken voor bezoekers. De verwachting is dat de oplevering nog voor de start van de zomervakantie op 18 juni kan plaatsvinden.

Samen met de strandexploitanten is in de afgelopen periode gewerkt aan de herinrichting van het strand. De Wassenaarse Slag kent volgens de gemeente als kleinschalig familiestrand een lange traditie. Dit kleinschalige -en historische karakter wil de gemeente behouden, aanpassen aan de eisen en behoeften van deze tijd en kwalitatief versterken. ‘Een aantrekkelijk, duurzaam en bereikbaar strand met een eigen identiteit is een belangrijk visitekaartje voor Wassenaar,’ aldus de gemeente.

Door de gemeenteraad is onder andere de wens uitgesproken om het symbool van inclusiviteit, de regenboogvlag een prominente rol te geven op de rotonde voor de ingang van het strand. ‘Iedereen is immers welkom in Wassenaar,’ schrijft de gemeente. Dit is binnenkort terug te zien in de vorm van een regenboog-vlak op de rotonde, dat ook kan worden gebruikt als selfiepunt.

Ook de vuurtoren op de rotonde bij de entree wordt aangepakt. Het krijgt de originele rood/wit kleur met bovenin een duurzaam verlichtingselement. Daarnaast krijgt het gebied nieuwe fietsparkeerplaatsen en robuuste vaste afvalbakken die grotendeels gemaakt zijn van natuurlijke materialen.

Minecraft

De kinderen van groep 7 van de Herenwegschool denken op dit moment  na over hoe de Wassenaarse Slag er in doe toekomst volgens hen uit zou moeten zien. In een uniek project bouwen ze de Slag virtueel na in het computerprogramma Minecraft. Tijdens de kick-off op 29 april zijn ze daarvoor in gesprek gegaan met strandtent- en kioskhouders, de exploitant van het parkkeerterrein, de Wassenaarse Reddingsbrigade en de surfclub, om inbreng voor hun voorstel op te halen. Hun eindresultaat presenteren ze aan de gemeenteraad. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/wassenaar/wassenaarse-slag-krijgt-grote-opknapbeurt-

Lees ook:  Zoeterwoudse Helèn overhandigt haar gedichtenbundel aan burgemeester Fred van Trigt

Related Articles

Laat een reactie achter