Home » Vijf verdachten aangehouden voor zware mishandelingen in Leiden Zuid

Vijf verdachten aangehouden voor zware mishandelingen in Leiden Zuid

Door Harry Verheijen


Leiden

Vijf verdachten aangehouden voor zware mishandelingen in Leiden Zuid

Fotografie: PxHere

29 juni 2021

LEIDEN – De politie heeft vijf verdachten aangehouden in verband met meerdere zware mishandelingen in Leiden Zuid sinds het begin van het jaar. De jonge verdachten van tussen de vijftien en achttien jaar oud worden verhoord. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit. 

De aanhoudingen vonden plaats op maandag 28 en dinsdag 29 juni. De politie gaat nu onderzoeken welke rol de verdachten hadden in de zeven incidenten waarvan aangifte is gedaan. Verder is de politie in gesprek gegaan met de ouders van de verdachten en worden er buurtgesprekken gehouden. 

Sinds begin 2021 wordt het Bos- en Gasthuisdistrict geteisterd door overlast van een groep agressieve jongeren. De jongeren gingen zo ver dat zeker zeven mensen aangifte hebben gedaan van zware mishandeling, bedreiging, vernieling en zelfs poging tot doodslag.

Volgens de slachtoffers durfde men uit angst voor wraakacties niet alle incidenten bij de politie te melden. Ook zouden de jongeren in wisselende groepen te werk gaan. De jeugdbende zorgde volgens de slachtoffers voor een gevoel van onrust en onveiligheid in de hele wijk.

Angstsfeer

Omdat er waarschijnlijk nog meer personen bij de mishandelingen betrokken waren en vanwege de angstsfeer die nog altijd in de wijk heerst, verwacht de politie dat niet ieder slachtoffer direct naar voren zal komen.

‘We slaan als politie de handen ineen met onder andere het Openbaar Ministerie en de gemeente om deze vorm van intimidatie een halt toe te roepen. Daarbij is het voor ons van het grootste belang dat slachtoffers aangifte doen. Dat kan eventueel ook op een andere locatie wanneer men zich daar prettig bij voelt’, zegt teamchef Irene Mulder van team Leiden Zuid.

De situatie in de wijk kreeg ook de aandacht van burgemeester Henri Lenferink: ‘Het gedrag van deze jongeren tolereren wij absoluut niet en samen met politie doen we er alles aan de veiligheid weer terug in de wijk te brengen.’

Als gevolg van de incidenten is de politie extra aan het surveilleren in de wijk en is ook het jongerenwerk in de wijk geïntensiveerd. Weet u meer? Laat het dan aan de politie weten. Dat kan anoniem, via www.meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/vijf-verdachten-aangehouden-voor-zware-mishandelingen-in-leiden-zuid-

Lees ook:  Eerste exemplaar van nieuwe editie ‘Het verhaal van Wassenaar’ overhandigd

Related Articles

Laat een reactie achter