Home » Voorschoten stelt centrummanager aan tegen leegstand

Voorschoten stelt centrummanager aan tegen leegstand

Door Harry Verheijen


Regio 070

Voorschoten stelt centrummanager aan tegen leegstand9 juni 2021

VOORSCHOTEN – De gemeente Voorschoten stelt een centrummanager aan. Dat maakte het college bekend in de maandelijkse persconferentie. Hoofdtaak van de centrummanager is het terugdringen van de leegstand in de beide dorpsstraten. Volgens wethouder Paul de Bruin is het dorp gebaad bij meer flexibiliteit; niet één horecastraat en één retailstraat. De mogelijkheden daarvoor moeten bekeken worden door het college en kracht bijgezet worden door de centrummanager die als tussenpersoon fungeert tussen gemeente, ondernemers en inwoners. 

Op dit moment is de gemeente in gesprek met twee kandidaten die allebei op korte termijn een vervolggesprek hebben met de centrumondernemersvereniging. De vorige centrummanager deed in het verleden veel administratieve taken en hielp met name bij evenementen. Nu zoekt de gemeente iemand die het dorp daadwerkelijk verder kan brengen door concreet te onderzoeken of er bijvoorbeeld een ondernemersfonds opgezet moet worden. 

Acquisitie is ook een onderdeel van zijn portefeuille om geschikte ondernemers naar het dorp te halen en deze in de beschikbare ruimte te huisvesten. De toekomstige centrummanager wordt 50/50 betaald door gemeente en de ondernemers. Verder is subsidie vanuit de provincie aangevraagd om brancheringsonderzoek te doen. Dit moet bepaalde soorten detailhandel of de omvang daarvan in een bestemmingsplan reguleren. 

Het doel is om per 1 augustus de centrummanager in Voorschoten aan de slag te hebben. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio070/voorschoten-stelt-centrummanager-aan-tegen-leegstand

Lees ook:  Cees Bremmer introduceert bij Filmhuis Wassenaar film over Queen Elizabeth

Related Articles

Laat een reactie achter