Home » Stichting Leergeld Leiden en Omstreken breidt steun uit met menstruatieproducten

Stichting Leergeld Leiden en Omstreken breidt steun uit met menstruatieproducten

Door Harry Verheijen


Regio 070

Stichting Leergeld Leiden en Omstreken breidt steun uit met menstruatieproducten9 juni 2021

REGIO – Stichting Leergeld Leiden en Omstreken is nu ook begonnen met het voorzien van menstruatieproducten voor meisjes van gezinnen die financiëel in zwaar weer zitten. De stichting zet zich in voor families met financiële problemen om te voorkomen dat de kinderen buiten de boot vallen op het gebied van school, sport en cultuur. Omdat er meisjes zijn die moeten verzuimen van school of niet mee kunnen doen met sport als ze ongesteld zijn hebben ze sinds kort ook menstruatieproducten toegevoegd aan hun pakket.

Omdat er bij die gezinnen onvoldoende geld is om de juiste producten te kopen zoeken ze daar soms zelf andere oplossingen voor, zoals toilet papier of een sok. Daardoor lopen de meisjes gezondheidsrisico’s. De stichting is er recentelijk mee gestart en heeft inmiddels al aan 150 meisjes de menstruatieproducten verstrekt. Alleen als het inkomen van het gezin te hoog wordt, of wanneer het meisje 18 wordt, komt ze er niet meer voor de hulp in aanmerking. ‘We merken dat ouders en hun dochters er echt heel blij mee zijn’, aldus coördinator Jacqueline Bruggink.  

Ongeveer een op de acht kinderen in Nederland groeit volgens de stichting op in armoede.  Ze helpen door Leergeldcheques uit te delen zodat kinderen toch mee kunnen met schooluitjes of het tenue van een sportvereniging kunnen kopen. Met financiële problemen bedoelen ze gezinnen met een besteedbaar inkomen van ongeveer 120% van het sociaal minimum. Daarbij houden ze ook rekening met de verplichtingen die ouders soms hebben als gevolg van schulden. 

De stichting zet zich lokaal in voor kinderen uit de Leidse Regio en Duin-en Bollenstreek.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio070/stichting-leergeld-leiden-en-omstreken-breidt-steun-uit-met-menstruatieproducten

Lees ook:  Gemeente Zoeterwoude: 'Begroting is rond; kom naar de raad'

Related Articles

Laat een reactie achter