Home » Kandidatenlijst ChristenUnie SGP vastgesteld | leiderdorp

Kandidatenlijst ChristenUnie SGP vastgesteld | leiderdorp

Door admin


Leiderdorp

Kandidatenlijst ChristenUnie SGP vastgesteld1 december 2021

LEIDERDORP – De gecombineerde kandidatenlijst van de ChristenUnie en de SGP is op 24 november definitief vastgesteld door de afdelingsbesturen. Een aantal maanden geleden werd al bekend dat Arie Janssen (CU) de lijsttrekker wordt, sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is hij al burgerraadslid in Leiderdorp.

De lijst is verdeeld over raadsleden van beide partijen. Op nummer twee staat Maarten van Nieuw Amerongen van de SGP; op drie staat Ben Tax van de CU en op nummer vier staat Marten Westeneng van de CU. Amerongen doet al een langere tijd mee met de fractie en is sinds kort ook burgerraadslid. Ben Tax was op de achtergrond al betrokken bij het raadswerk van de fractie. Ook Marten Westeneng was al actief in de fractie, hij stond in 2018 op de lijst. Geert Schipaanboord is het huidige raadslid en is de lijstduwer van ChristenUnie-SGP Leiderdorp voor de verkiezingen in maart 2022.

De fractie van de partij zit momenteel met één zetel in de Leiderdorpse gemeenteraad en deelt een wethouder met het CDA. ‘Hoewel we maar een kleine fractie zijn, hebben we in de huidige raadsperiode zowel in de oppositie als in de coalitie een rol van betekenis mogen spelen. Daar zijn we dankbaar voor en we willen daarom ook in de komende raadsperiode ons samen inzetten voor Leiderdorp.’, zegt Janssen ‘Ik kijk uit naar de campagne met deze enthousiaste kandidaten. Daarnaast hebben we hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma.’Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/kandidatenlijst-christenunie-sgp-vastgesteld

Related Articles

Laat een reactie achter