Home » Beethovenpark toe aan opknapbeurt, gemeente vraagt inwoners om ideeën te delen

Beethovenpark toe aan opknapbeurt, gemeente vraagt inwoners om ideeën te delen

Door Harry Verheijen


Leiden

Beethovenpark toe aan opknapbeurt, gemeente vraagt inwoners om ideeën te delen

Fotografie: Gemeente Leiden

20 april 2021

LEIDEN – Alle parken in Leiden worden eens in de 25 jaar opgeknapt. Volgend jaar is het Beethovenpark in Leiden Zuidwest aan de beurt. De gemeente roept inwoners op om hun ideeën te geven over de volgende fase van het park-ontwerp.

Bij een opknapbeurt kijkt de gemeente welke delen groen moeten worden aangevuld of gesnoeid. Er komen planten bij die goed zijn voor de verschillende dieren in de stad zoals vogels en insecten. Ook de inrichting in het park wordt aangepakt, denk hierbij aan de paden, de toegang tot het park, de speelmogelijkheden of de bankjes. ‘Zo is het park na de opknapbeurt klaar voor de toekomst en kan jong en oud er weer volop van genieten,’ aldus de gemeente.

Drie parkzones
De gemeente heeft in maart 2020 een eerste onderzoek gedaan naar de wensen, zorgen en ideeën voor het Beethovenpark. Deze suggesties zijn verwerkt in een schetsontwerp. Volgens het schetsontwerp krijgt het park drie zones: in het noorden een hondenlosloopgebied afgeschermd door hoge hagen, een middenstuk voor ‘ontmoeting en spel’ en in het zuiden ruimte voor ‘rust’ en natuurlijk groen.

Daarnaast staat ook in de schets dat de gemeente meerdere fruitbomen in het park wil planten. Ook is het de bedoeling dat alle speeltoestellen worden vernieuwd en de nieuwe speeltuin een plek krijgt in het midden van het park. De tafeltennistafel en het basketbalveldje blijven staan.

Oproep van de gemeente
Om het schetsontwerp uit te werken tot een voorlopig ontwerp, vraagt de gemeente naar de ideeën van de inwoners. Inwoners die mee willen denken over bijvoorbeeld de locaties van de bankjes, beplanting, de plek van nieuwe bomen of speeltoestellen kunnen gaan naar doemee.leiden.nl. Er kan tot en met 30 april worden meegedacht over het schetsontwerp.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/beethovenpark-toe-aan-opknapbeurt%2C-gemeente-vraagt-inwoners-om-idee%C3%ABn-te-delen

Lees ook:  Aantal fietsdiefstallen neemt toe in Wassenaar

Related Articles

Laat een reactie achter