Home » Gemeente Wassenaar en WEC gaan samen op zoek naar geschikte daken voor zonnepanelen

Gemeente Wassenaar en WEC gaan samen op zoek naar geschikte daken voor zonnepanelen

Door Harry Verheijen


Wassenaar

Gemeente Wassenaar en WEC gaan samen op zoek naar geschikte daken voor zonnepanelen

Fotografie: Gemeente Wassenaar

20 april 2021

WASSENAAR – De gemeente Wassenaar en de Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC) hebben de handen ineengeslagen. De partijen gaan de komende 10 jaar samenwerken om te investeren in duurzame energie in de gemeente.

Met het ondertekenen van de intentieverklaring zet de gemeente zich in om geschikte daken te zoeken die de WEC kan gebruiken voor zonnepanelen. De WEC maakt het mogelijk voor Wassenaren om zelf te investeren in groene stroom, of ze nou wel of geen zonnepanelen op hun eigen dak hebben.

Wethouder Ritske Bloemendaal (D66) is enthousiast over de nieuwe samenwerking met de WEC. ‘Eigenaren en huurders warm maken om bij te dragen aan een duurzaam en toekomstbestendig Wassenaar. Dát is wat de Wassenaarse Energie Coöperatie doet. De gemeente omarmt dit en ondersteunt dit omdat het helpt de CO2-uitstoot omlaag te krijgen en klimaatverandering te vertragen.’

Wat is de WEC?

De Wassenaars Energie Coöperatie (WEC) is in 2020 opgezet door een groep vrijwilligers. De organisatie heeft als doel het verduurzamen van Wassenaar door in te zetten op de productie en verkoop van zonne-energie.

‘De WEC helpt ons om het tempo naar verduurzaming op te voeren. Want de energietransitie kan niet wachten. Ik zou daarom dan ook tegen iedereen in Wassenaar willen zeggen: word lid,’ aldus wethouder Bloemendaal.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app,

gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/wassenaar/gemeente-wassenaar-en-wec-gaan-samen-op-zoek-naar-geschikte-daken-voor-zonnepanelen

Lees ook:  Brandweermuseum Voorschoten gaat weer open

Related Articles

Laat een reactie achter