Home » Gemeente Leiderdorp plaatst zes vleermuiskasten

Gemeente Leiderdorp plaatst zes vleermuiskasten

Door Harry Verheijen


Leiderdorp

Gemeente Leiderdorp plaatst zes vleermuiskasten

Fotografie: Unitura / Gemeente Leiderdorp

20 mei 2021

LEIDERDORP – De gemeente Leiderdorp heeft zes vleermuiskasten geplaatst in het dorp. Vier van deze vleermuiskasten (ook wel vleermuistillen genaamd) zijn geplaatst op het terrein van verpleeghuis Leythenrode. Deze vier vleermuistillen dienen als tijdelijke verblijfplaats voor de vleermuizen die op dit moment in het gebouw van Leythenrode. Dit gebouw, dat gesloopt gaat wordt vanwege een verbouwing, mag vanuit de Wet natuurbescherming niet gesloopt worden zolang er vleermuizen in verblijven. 

Wanneer de nieuwbouw van het verpleeghuis Leythenrode klaar is, zullen de geplaatste vleermuistillen weer worden weggehaald. In het nieuwe gebouw van het verpleeghuis zullen er inbouwkasten voor vleermuizen geplaatst worden. De vleermuiskasten zijn dichtbij het verpleeghuis geplaatst, zodat de vleermuizen gemakkelijk van verblijfplaats kunnen veranderen. Daarnaast zijn de kasten dichtbij water en gras geplaatst, zodat er voldoende voor vleermuizen eetbare insecten in de buurt van de vleermuistillen zullen zijn.

De overige twee vleermuiskasten zijn geplaatst op het openbaar groen van de gemeente. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/gemeente-leiderdorp-plaatst-zes-vleermuiskasten-

Lees ook:  Man (34) vermist aan de Kniplaan in Voorschoten

Related Articles

Laat een reactie achter