Home » Gemeenteraad geeft groen licht voor megatorens langs Willem de Zwijgerlaan

Gemeenteraad geeft groen licht voor megatorens langs Willem de Zwijgerlaan

Door Harry Verheijen


Leiden

Gemeenteraad geeft groen licht voor megatorens langs Willem de Zwijgerlaan25 juni 2021

LEIDEN – De gemeenteraad van Leiden heeft donderdagavond groen licht gegeven voor het omstreden LEAD-plan langs de Willem de Zwijgerlaan. In dat plan van Red Company staan drie hoge woontorens ingetekend. Met de bouw van de drie woontorens zullen er ongeveer 580 koop- en (sociale) huurwoningen worden gebouwd. Ook zal project LEAD plaats ruimte bieden aan een aantal commerciële en maatschappelijke functies. 

Een groep omwonenden heeft jarenlang gestreden tegen het plan. Er werden in 2019 ruim vierduizend handtekeningen ingezameld om een referendum te bewerkstelligen. Dat waren er net niet genoeg. De gemeenteraad moest donderdagavond beslissen over het bestemmingsplan.

De meeste partijen stellen dat de grote woningnood te hoog is om dit project tegen te houden. Een motie van afkeuring tegen wethouder Fleur Spijker haalde het niet. Buurtbewoners rest niets anders dan een stap naar de rechter.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/gemeenteraad-geeft-groen-licht-voor-megatorens-langs-willem-de-zwijgerlaan

Lees ook:  Archiefverkoop en open dagen Galerie de Muren

Related Articles

Laat een reactie achter