Home » Ondernemers bezorgd over verlaging Trekvlietbrug

Ondernemers bezorgd over verlaging Trekvlietbrug

Door Harry Verheijen


Leiden

Ondernemers bezorgd over verlaging Trekvlietbrug



16 juli 2021

LEIDEN – Ondernemers in Leiden maken zich zorgen over de voorgenomen verlaging van de Trekvlietbrug. Vanaf 2025 mogen bedrijven hun wagenpark niet meer inzetten om de binnenstad te bevoorraden. Dit vanwege de emissievrije stadsdistributie die dan geldt. Er mogen vanaf dat jaar geen vrachtwagens met fossiele brandstof de stad meer in.

Daarom kan, net als 400 jaar geleden, bevoorraden over het water een uitkomst zijn. Maar de verlaging zou juist in contrast staan met de mobiliteitsplannen van de gemeente. Tevens leidt dit tot irritatie bij ondernemers. Voor een betere bereikbaarheid van de stad wordt de N206 verbreedt en heringericht. Daarbij wordt de Lammebrug breder en hoger, en de Trekvlietbrug breder. Maar die laatste brug gaat in tegenstelling tot eerdere berichten juist omlaag. ‘Ondanks toezeggingen van gemeente en provincie in 2014,’ aldus Ondernemend Leiden. 

De verhoging van de brug kan leiden tot een te hoge druk op het riool. En het verplaatsen van de leidingen is een te kostbare oplossing voor de gemeente. Daarnaast zal de brug niet meer open kunnen. Het alternatief van transport over water wordt volgens Ondernemend Leiden zodoende zeer beperkt. En daarmee ook de duurzame mogelijkheden om bedrijven in de binnenstad te bevoorraden over het water. ‘Maak nou toch gebruik van de infrastructuur over water die Leiden rijk is’ zegt Gideon van den Bosch, bestuurslid ondernemersvereniging Roosevelt en Trekvliet. 

‘Zorg dat de stad ook bereikbaar blijft voor ondernemers. En om nou te voorkomen dat we in de toekomst vaker tegen dit soort vraagstukken aanlopen is duidelijkheid nodig. Daarom vragen we de gemeente: kom met een integrale visie voor vervoer over water’, aldus Willem-Jan Zirkzee voorzitter Bedrijvig Leiden.

Ondernemend Leiden zet zich in om ondernemerschap te stimuleren en de stadsbrede belangen van ondernemers te borgen in zowel bestaand als nieuw gemeentelijk beleid.



Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/ondernemers-bezorgd-over-verlaging-trekvlietbrug

Lees ook:  Opvang asielzoekers op Duinrell verlengd

Related Articles

Laat een reactie achter