Home » Stadsfestival de Lakenfeesten wordt een groter festival

Stadsfestival de Lakenfeesten wordt een groter festival

Door Harry Verheijen


BreakingLeiden

Stadsfestival de Lakenfeesten wordt een groter festival27 juni 2021

LEIDEN –  De besturen van het Leids Grachtenconcert, Leiden Culinair en Stadsfestival de Lakenfeesten hebben vrijdag een aftrap gegeven naar de vernieuwde editie van het festival in 2022. Een select gezelschap werd gedurende een ruim 2-uur durende tocht meegenomen langs vertrouwde en nieuwe evenementen die zij gezamenlijk in 2022 willen gaan organiseren. Met deze ‘Kom je aan boord borrel’ is een eerste stap gezet naar een hernieuwde samenwerking waarin het aanbod van evenementen nog beter op elkaar wordt afgestemd en verbeterd.

De laatste editie van Leiden Culinair werd vanwege corona in 2019 georganiseerd. Een succesformule en vaste waarde waar vele Leidenaars jaarlijks naar uitkeken. Geheel verrassend komt het bestuur van deze succesformule in 2022 met een nieuw concept ter vervanging van Leiden Culinair: het Singelpark Diner. Nog steeds culinair én met de bekende Leidse horecaondernemers, maar dit keer op verschillende locaties in het Singelpark waar de bezoekers kunnen genieten van heerlijke proeverijen én de prachtige omgeving. Heerlijk eten laat zich natuurlijk ook omlijsten door fijne muziek en ook daar wordt voor gezorgd. Vanaf het water trekt varend een breed aanbod van muziekstijlen voorbij van klassiek tot ska tot cabaret…

Wat dit evenement extra glans geeft, is dat de opbrengst ten goede komt van Hospice Issoria. Vanwege de coronamaatregelen kon het bekende sponsorevenement Slag om Leiden slechts eenmalig in afgeslankte vorm worden georganiseerd. Dit betekent dat de opbrengsten ook vele malen lager uitkwamen. Met het Singelpark Diner wil de organisatie hierop een inhaalslag maken.

In 2019 maakte Leiden ook voor het eerst kennis met het Leids Grachtenconcert ter viering van het lustrum van Minerva. Met het Rapenburg vol met bootjes en duizenden mensen op de kades bleek dit concert een daverend slot van Stadsfestival de Lakenfeesten. Dat smaakte naar meer. Daarom zal dit concert in 2022 opnieuw worden georganiseerd.

Behalve deze vernieuwde evenementen zal Stadsfestival de Lakenfeesten in 2022 natuurlijk ook weer terugkeren met haar bekende evenementen zoals de Dragonboat Races, de Nostalgische kermis en de Peurbakkentocht. Daarnaast biedt dit festival plek voor andere bekende programmering zoals het Zomers Kunstweekend, het Leids Bierfestival, het Gouden Pet Festival en ‘Unity NL on tour’.

Thijs Hemmes en Bob Meijer (Singelpark Diner), Guido Marchena en Flo Rosenberg (Leids Grachtenconcert) en Nilles Raken (Stadsfestival de Lakenfeesten) kijken met vertrouwen naar 2022 en kunnen niet wachten om samen met hun teams Leiden in 2022 weer bruisend te maken.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/stadsfestival-de-lakenfeesten-wordt-een-groter-festival

Lees ook:  ERC-subsidie van 1,5 miljoen voor LUMC-onderzoeker Anna Alemany

Related Articles

Laat een reactie achter